/* Upsales tracking code */ /* Cookieconsent */

Du kan tryggt anlita Andara Group!

16/1/2023

Är din bemanningstjänst auktoriserad?

Jobbar du med HR och brukar anlita bemanningsföretag? Då kan det vara värt att se till att du använder en auktoriserad verksamhet, så att du kan vara trygg med att de har koll på regler och lagar – och använder schyssta villkor till sina anställda.

Bemanningsföretag kan bli auktoriserade enligt särskilda, ganska stränga, kriterier via Kompetensföretagen. Auktoriseringen gör att du som kund kan vara säker på att företaget är en seriös aktör inom branschen och att de granskas årligen.

Varför välja ett auktoriserat företag?

Genom att välja ett auktoriserat bemanningsföretag förenklar du din vardag och ser till att ditt företag hyr tjänster under trygga former. Det blir en slags kvalitetskontroll som brukar uppskattas av dina kunder i sin tur, både privata och offentliga.

Schyssta villkor 

En auktorisering gör att du kan vara säker på att företaget du anlitar är införstått med de relevanta lagar och regler som gäller inom branschen och att personalen har bra villkor och marknadsmässiga löner. Du vet också att företaget har en ordnad ekonomi som granskas av en revisor. 

Hur fungerar en auktorisering?

Som medlemmar i Kompetensföretagen får bemanningsföretagen varje år erbjudande om auktorisering och kan på så sätt enklare visa sina kunder att det är tryggt att anlita dem – och för dig att veta att du har anlitat en seriös aktör. Granskningen sker i auktorisationsnämnden och därefter beslutar Kompetensföretagens styrelse om auktorisation. 

No items found.