/* Upsales tracking code */ /* Cookieconsent */

Interimschef är det nya svarta!

10/5/2022

När Johan Seltborg började som interimschef hittade han ingenting att läsa om rollen. Nu har han samlat tips och rekommendationer i en guide om det du kan tänkas vilja veta om interim management.

Ledarskap på besök – 15 framgångsfaktorer för att lyckas som interimschef är en guide om ett yrke som allt fler ser som en möjlig karriärväg. Den innehåller framgångsfaktorer, tips och lärdomar baserade på författarens och andra interimschefers erfarenheter. Läsaren får följa en handfull fiktiva personer genom anekdoter och exempel från verkligheten.

Boken är ett redskap för alla som på något sätt är berörda av interim management: interimschefer, uppdragsgivare och rekryteringsfirmor, men även personer som funderar på en alternativ karriär och är nyfikna på interimschefsrollen.

– Att jobba som interimschef är annorlunda jämfört med att vara anställd, det är ett nytt hantverk man behöver lära sig för att bli framgångsrik. Rollen uppmärksammas nu alltmer. I mina två första uppdrag hade jag haft stor praktisk nytta av en guidebok av det här slaget. Jag gjorde en hel del misstag som jag tror hade kunnat undvikas med rätt stöd, säger Johan Seltborg.

Förutom författarens egna erfarenheter bygger boken på 20 djupintervjuer och en enkät som besvarats av över 70 interimschefer.

Med handboken vill Johan hjälpa interimschefer att lyckas med sina uppdrag och reflektera över sitt karriärval. Den röda tråden tar sin början i hur man kan göra sig tillgänglig för sitt första interimsuppdrag. Därefter följer bland annat hur man vässar sin profil, hittar uppdrag, lär sig ta betalt, inleder uppdrag, gör förstudie och förankrar sin roll, fram till att uppdraget är slut.

– Det lyser nog igenom att jag till min personlighet i grunden är en komiker som mer än något annat älskar att få folk att skratta. Jag insåg att det här är min chans att uppfylla min författardröm på ett både humoristiskt och intelligent sätt, berättar Johan Seltborg, som tidigare har skrivit humoristiska kåserier om sin tid i Moskva som publicerats i Göteborgs-Posten och Upsala Nya Tidning.

Johan Seltborg har jobbat med internationell försäljning som bland annat säljare, affärsområdeschef och vd. Sedan några år tillbaka arbetar han som interimschef.

Boken som ges ut av Hoi Publishing utkommer den 21 april.

No items found.