/* Upsales tracking code */ /* Cookieconsent */

Linda Gadd kommenterar Albright rapporten

15/2/2024

Chefsrekryteringsföretagen kritiseras i ny rapport

I början av februari 2024 kom Stiftelsen Allbright i Sverige med en ny rapport som handlar om de högprofilerade chefrekryteringsföretagens oförmåga att rekrytera kvinnor till chefsjobb och att dessa företag också får låga betyg när det gäller ålder, etnicitet och transparens.

I rapporten säger Stiftelsen Allbright bland annat:

”Få har idag insyn i hur chefsrekrytering går till i Sverige. Rekryterare inom Executive Search håller hårt i sina hemligheter, och är ovilliga att avslöja statistik och nätverk. Stiftelsen Allbright har nu granskat de mest inflytelserika rekryteringsfirmorna. Rapporten visar att med nuvarande rekryteringstakt kommer Sverige inte nå jämställda ledningsgrupper. Och din ålder, bakgrund och var du bor i landet kan mycket väl påverka om du landar drömjobbet eller ej.”

Så här kommenterar Andaras VD Linda Gadd rapporten:

”Jag tycker att det är jättebra att dessa frågor kommer upp i ljuset och är medveten om att många i branschen fokuserar för mycket på att hitta manliga kandidater och att etnicitet, ålder och transparens kommer alldeles för långt ner på agendan. Det är tyvärr ingen ny företeelse och jag är besviken över att vi inte kommit längre i Sverige.

Vi på Andara Group har en gedigen process för att motverka diskriminering i rekryteringsprocessen. Vi främjar mångfald och inkluderar alla i vår rekryteringsprocess, både män och kvinnor, äldre, utlandsfödda och kandidater som bor utanför storstäderna.

Majoriteten av våra kandidater och konsulter har under de senaste åren varit kvinnor. Det är jag mycket stolt över” avslutar Linda Gadd.

No items found.