/* Upsales tracking code */

Praktisk checklista inför semestern

16/6/2023

Praktisk checklista inför semestern – förbered för avkoppling

Sommaren är en efterlängtad tid för avkoppling och återhämtning, oavsett om du tänker ta en längre eller kortare paus i år. För att säkerställa en stressfri semester är det viktigt att förbereda sig i förväg. Här är en checklista som hjälper dig att koppla av. 

Spara detta mejl!

Hur väl man än planerar och förbereder semestern kan alltid något oväntat hända. Som till exempel att man snabbt behöver hitta en person som kan hugga in och jobba under semestern. Eller att någon viktig person blir sjuk eller säger upp sig och en rekryteringsprocess snabbt måste sättas i gång.

Därför är det ett bra tips att spara detta mejl. Vi har öppet hela sommaren och har laddat upp med fantastiska kandidater inom många olika yrkesområden som snabbt kan komma och hjälpa till hos dig.

Oavsett om du behöver hyra eller rekrytera ekonomer, säljare, HR-specialister, orderadministratörer, kundtjänstmedarbetare, sommarjobbare, lönespecialister, controllers, inköpare, chefer och specialister, projektledare, administratörer eller någon helt annan kompetens så finns vi här och är redo att hjälpa dig.

Här kommer alla telefonnummer och mejladresser du kan få stor nytta av under sommaren:


Linda Gadd:

mobil 0720-199 209, växel 08-24 90 80 eller mejl linda.gadd@andaragroup.se

Sofie Jansson:

mobil 070-761 33 05, växel 08-24 90 80 eller mejl sofie.jansson@andaragroup.se

Kalle Roos:

mobil 070-7327529, växel 08-24 90 80 eller mejl kalle.roos@andaragroup.se

Lilian Norin: 

mobil 0708 - 571152, växel 08-24 90 80 eller lilian.norin@andaragroup.se

Ellinore Pereira:

mobil: 073 – 7290361, växel 08-24 90 80 eller mejl ellinore.pereira@andaragroup.se

Full koll på mejlen

De flesta mejlprogram har automatiska autosvar att ställa in för att informera dina kontakter om att du är borta – och berätta när du väntas återvända. I autosvaret kan du till exempel ange alternativ kontaktperson, instruktioner för brådskande ärenden och hänvisning till andra resurser som kan vara till hjälp under tiden. Var tydlig med när du förväntas vara tillbaka och svara – och kom ihåg det svåraste av allt: att låta bli att läsa mejlen på semestern (om du inte absolut måste).

Delegera uppgifter

Innan du går på semester kan det vara bra att delegera uppgifter till dina kollegor eller teammedlemmar. Identifiera vilka saker som behöver hanteras under din frånvaro och vilka som kan vänta tills du är tillbaka. Kommunicera tydligt ansvar och förväntningar inför varje uppgift. Då kan du koppla av i lugn och ro under din frånvaro och veta att allt flyter på fast du inte är på plats.

Förbered ditt arbetsutrymme

Att ha semester är härligt, men du kan också underlätta för att börja jobba igen genom att organisera ditt arbetsutrymme. Rensa skrivbordet från oönskade papper, organisera din digitala arbetsmiljö och säkerhetskopiera viktig information. Skriv också en lista på saker som du har i huvudet, men inte kommer att hinna ta tag i – så att du snabbt kan komma igång igen när du är tillbaka på kontoret.

Informera dina samarbetspartners

Glöm inte informera dina viktigaste samarbetspartners om din frånvaro. Skicka ett meddelande till kunder och leverantörer och berätta hur länge du förväntas vara borta. Det hjälper till att undvika missförstånd och ger möjlighet att planera aktiviteter och förväntningar. Glöm inte heller att avboka alla prenumerationer på till exempel frukt eller mat till kontoret eller annat som bör vara på paus.

Njut i förskott

Forskning visar att vi njuter nästan lika mycket av att planera och fundera över vår semester som att faktiskt uppleva den. Dröm dig bort då och då och börja se fram emot att få koppla av. När det väl är dags är det förstås extra viktigt att slappna av och leva i nuet, men se också till att skippa förväntningarna. Gör plats för relationer, glädje och ro så har du chans att komma tillbaka till jobbet avkopplad och energifylld.

No items found.
Hur kan vi hjälpa dig?